Sök
Bli kund
För hel kartong rekommenderar vi att du beställer st

Brandsäkert hem och fritidshus

Gör livet lite tryggare genom att brandsäkra ditt hem och fritidshus. Här är tre produkter du behöver.

Brandvarnare

Se till att både din bostad och ditt fritidshus har fungerande brandvarnare. Du bör ha minst en brandvarnare på varje våningsplan. När du sover är du som mest försvarslös mot brand och rök, då är brandvarnaren en billig livförsäkring. Placera den i eller intill sovrummet så att du vaknar när du sover. Köket är en plats där brand ofta kan starta så att ha en brandvarnare även i närheten av köket är en god investering. Testa av brandvarnarens funktion genom att trycka på testknappen en gång i månaden eller när du kommer till ditt fritidshus efter en längre frånvaro.

Brandsläckare

För både hemmet och fritidshuset passar en pulversläckare på minst 6 kilo bäst. Med en pulversläckare kan du släcka de flesta typer av mindre bränder som kan uppstå i en bostad. Denna typ av släckare passar även för bilen, båten eller husvagnen och en pulversläckare är inte känslig för frysrisk.

Brandfilt

En brandfilt är ett bra komplement till en handbrandsläckare. En brandfilt är till exempel bra för att släcka brand i kläder eller i kokkärl. Med en brand filt kväver man elden men tänk på att inte kasta filten på branden utan lägg den bestämt över elden och tryck med händerna ovanpå filten för att sen kväva branden. Om det börjar brinna i någons kläder, försök få personen att lägga sig ner så elden kvävs mot marken. Lägg på brandfilten, börja uppe vid huvudet. Se till att filten sluter tätt och stryk eller tryck lätt med händerna ovanpå filten. Lyft alltid bort filten nerifrån och upp, så att elden inte flammar upp i ansiktet på personen.