Sök
Bli kund
För hel kartong rekommenderar vi att du beställer st

Coronaviruset (covid-19) påverkar varutillgången

2021-02-23

Produktionen och den globala fraktmarknaden är kraftigt påverkad av Coronaviruset (covid-19), vi vill därför uppmärksamma er om att det finns risk för leveransförseningar på grund av rådande omständigheter.

 

Problem med produktionen

Internationell handel har ökat under de senaste åren och i samband med Corona-utbrottet i början av 2020 ökade efterfrågan på varor ytterligare i hela världen. Fabriker i Asien och Europa hinner nu inte med den ökade efterfrågan som råder, även råmaterial har blivit svårare att få tag på vilket ger långa produktionstider. Det vi också ser är att logistiken runt fabrikerna tar längre tid då många städer i världen är under så kallade ”lockdowns” för att minska smittspridning.

 

Brist på containers ger ytterligare förseningar

Corona-utbrottet bäddade för den situation vi nu befinner oss i. På grund av pandemin fastnade både containrar och fartyg på olika platser runt om i världen. Många av dessa containrar är nu åter i omlopp men tillräckligt många har ännu inte returnerats till Asien. Detta har lett till en stor brist på containrar.

Även den ökade produktionen har ökat efterfrågan på containers. Fraktfartygen blir fullastade snabbare än någonsin och hamnar runt om i världen är drabbade av trängsel. I hamnarna uppstår det problem med att ta emot gods och skicka det vidare. Många hamnar kan inte heller arbeta med full kapacitet på grund av restriktioner och sjukskrivningar till följd av coronaviruset. 

 

Bristen påverkar både företag och konsumenter

Hög efterfrågan i kombination med brist på kapacitet leder till höjda priser. Eftersom det nu är hög efterfrågan på både varor, containrar och transporter har detta lett till höga priser, vilket troligtvis kommer att påverka priset för varor framåt. Det finns också en stor risk för att det finns färre varor i handeln till våren. 

 

Vad innebär detta för dig som kund?

Vi gör vårt bästa för att hålla dig som kund informerad kring leveranstider genom att uppdatera lagerstatusen på vår hemsida så ofta som möjligt. Vid längre leveranstider eller förseningar ger vi dig möjlighet att justera er order.

Vi ber om ursäkt för de följder som dessa problem ger dig, men hoppas på din förståelse!


Har du fler frågor är du alltid välkommen att ringa på 042-25 23 00 eller maila oss på order@order.se

 

Fler nyheter

Kundvagnen är full
Din kundvagn har nått maxantalet orderrader (250). För att lägga till fler produkter, vänligen slutför ordern och gör en ny beställning.
Till kassan