Sök
Bli kund
För hel kartong rekommenderar vi att du beställer st

I varje flicka finns en Pippi.

2020-01-24

I år är det 75 år sedan den första boken om Pippi Långstrump gavs ut. Med anledning av jubileet lanserar Astrid Lindgren AB och Rädda Barnen den globala kampanjen Pippi of Today, ett samarbete för att med gemensamma resurser skapa uppmärksamhet och samla in pengar till Rädda Barnens arbete för flickor på flykt. I kampanjen deltar många företag från Sverige och resten av världen som alla har valt att engagera sig för att samla in pengar. 

För varje såld Pippi Taldocka skänker Micki Leksaker 10 kr till Rädda Barnen och kampanjen Pippi of Today.
Pippi Långstrump har alltid nya upptåg på gång! Denna mjuka Pippidocka säger 11 roliga Pippicitat när du trycker henne på magen. Hon pratar 6 språk: svenska, norska, danska, finska, engelska och tyska och du byter enkelt språk via ett reglage på talverket i dockans rygg. Taldockan är 40 cm lång, mjuk och kramvänlig och följer gärna med på sakletarjakt och andra knasiga äventyr! Det här är en riktigt fin tygdocka med broderat ansikte och kläder som går att ta av och på.

Pippi Taldocka


När du köper Pippi Taldocka från Micki Leksaker stödjer du flickor på flykt, genom att 10 SEK av priset går till kampanjen #PIPPIOFTODAY som stödjer Rädda Barnens arbete under hela 2020.

Klicka här för att komma till Pippi Taldocka >


För 75 år sedan kom böckernas Pippi Långstrump, världens starkaste flicka, ensam till en helt ny stad. Idag tvingas miljoner flickor att lämna sina hem och flytta, inte bara till nya städer, utan också till nya länder. För att tackla utmaningar och finna vägen mot en ljusare framtid krävs styrka, mod och hopp. Med kampanjen Pippi of Today vill Astrid Lindgren AB stötta Rädda Barnens arbete för att ge dessa flickor möjlighet till en framtid.

Läs mer om kampanjen på Rädda Barnenes hemsida >

Fler nyheter