Sök
Bli kund
För hel kartong rekommenderar vi att du beställer st

Vi bygger ut och fördubblar antalet lagerplatser i AutoStore

2020-10-23

För att möta den tillväxt vi haft under 2019 och framförallt 2020 bygger vi nu ut både vår lageryta samt fördubblar antalet lagerplatser i AutoStore. När vi 2018 installerade vår befintliga AutoStore var planen att snabbt och enkelt kunna skala upp lagerkapaciteten i takt med den ökande efterfrågan. Nu två år efter första installationen behöver vi öka vår kapacitet i AutoStore och även denna gång har vi valt Element Logic Sverige som leverantör för utbyggnaden.

Utökat lager och 20 000 nya lagerplatser i AutoStore
Under hösten 2020 har vi utökat vi vårt lager med 1900 m2 samt installerat 20 000 nya lagerplatser i AutoStore för att tillgodose våra kunders leveranskrav, både inom retail- och e-handel, på den nordiska marknaden.

– Vår tillväxt har under 2020 varit över förväntan samt att vi under våren inlett ett 3PL-sammarbete med e-handelsbolaget MinFot. Detta gör att vi nu, helt enligt vår tillväxtstrategi, behöver öka vår lagerkapacitet ytterligare. Då Element Logic vid tidigare installeringar visat på stort kunnande och leveranssäkerhet föll valet även denna gång på dem som leverantör säger Magnus Jönsson, Logistikchef på Order Nordic.

Startade i augusti, klart i oktober
Även vid denna utbyggnad är det viktigt för oss på Order Nordic att framåt kunna skala upp kapaciteten ytterligare. Därför har vi t.ex. förberett för ytterligare åtta plockstationer som kan sättas i bruk på kort tid. Installationen av de nya lagerplatserna i AutoStore sattes igång i slutet av augusti och står nu redo att tas i bruk.

– Vi är glada för förtroendet och att få jobba vidare med Order Nordic. Det är väldigt inspirerande att se hur snabbt Order Nordics behov av att utöka sin drift har skett. Vi ser fram emot att fortsatt hjälpa Order Nordic med att utveckla sin verksamhet, säger Marcus Rasmusson, Aftermarket Director på Element Logic Sverige.

Med den nya lagerytan samt de fördubblade lagerplatserna i AutoStore står vi nu väl rustade för kommande Black Friday och julhandel.

Om Order Nordic
Order Nordic är en av Sveriges ledande distributör inom hemelektronik i Norden och vi erbjuder våra kunder ett brett sortiment som levereras till hela Norden från vårt högautomatiserade lager i Helsingborg. Vi arbetar aktivt för att hela tiden underlätta för våra kunder med relevant sortiment, bra service samt snabba och säkra leveranser. Och alltid med en internationell kvalitetsstämpel på vårt miljöarbete.

Om Element Logic
I över 30 år har Element Logic optimerat företags lagerprestanda. De skapar smarta lösningar som hjälper lager att hantera kunders ökade efterfrågan på snabba leveranser. Med robotlösningar, programvara och rådgivning hjälper de företag att förbättra sina värdekedjor och att vara mer lönsamma. De optimerar lager i alla storlekar inom ett brett spektrum av branscher inklusive elektroniska komponenter, distributionsdelar, konsumentelektronik, 3PL, läkemedel, kläder, sportutrustning och mer. Som ursprunglig AutoStore®-partner har de stor erfarenhet av att utforma, leverera och installera skräddarsydda lösningar som förbättrar kundernas arbetsflöde.

  

Kundvagnen är full
Din kundvagn har nått maxantalet orderrader (250). För att lägga till fler produkter, vänligen slutför ordern och gör en ny beställning.
Till kassan